WAAROM EEN SFEERHAARD KOPEN ?

Waarom een sfeerhaard kopen?

 Sfeerhaarden worden steeds populairder en dat is begrijpelijk.

 Een elektrische haard is meer logische keuze.Een elektrische sfeerhaard veel zuiniger en heeft na installatie geen onderhoud meer nodig.

 Helaas is de indrukwekkende elektrische haardtechnologie van vandaag er nog niet in geslaagd om de heerlijke geur na te bootsen die alleen een brandend houtblok kan produceren. En een aardgashaard biedt het gemak om met één druk op de knop vuur te maken.

Weeg echter de individuele voor- en nadelen van houtgestookte, aardgas- en elektrische haarden af, en dan zult u begrijpen waarom elektrische sfeerhaarden de beste keuze is. En hier zijn de top 13 redenen waarom:

 

 1. Elektrische haarden zijn betaalbaarder

De kosten voor het plaatsen van een houtkachel of open haard in uw woning kunnen zich al snel opstapelen. Er zullen grote muur- en metselwerken nodig zijn, waaronder het bouwen van een schoorsteen.

Voor haarden op aardgas moeten ontluchting en gasleidingen worden aangelegd. Dat zijn veel kosten voordat we zelfs maar rekening houden met de kosten van de open haard zelf.

Elektrische sfeerhaarden zijn een meer betaalbare manier om het comfort van een open haard aan uw huis toe te voegen. Zelfs duurdere modellen voor elektrische open haarden zullen een meer kosteneffectieve oplossing blijken te zijn dan een opstelling van een houtgestookte of aardgashaard.

 

Er zijn twee hoofdtypen elektrische haarden beschikbaar:

Elektrische vuurhaarden – kleiner dan lineaire elektrische haarden voor wandmontage, een elektrische vuurhaard past bijna overal

Lineaire elektrische haarden voor wandmontage - deze kunnen ofwel direct aan uw muur worden gehangen of in de muur worden verzonken voor een schoner uiterlijk door bijvoorbeeld een cinewall in te bouwen.

 

 1. Een elektrische haard is gemakkelijk te installeren

De logistiek van het installeren van een aardgas- of houthaard kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Dit is wat erbij kan komen kijken:

-een schoorsteen bouwen

-een open haard en haard laten bouwen

-accommoderen van gasleidingen

-bouwvergunningen krijgen

-kampen met rommelige, storende constructie in uw huis

 

De installatie van een elektrische haard is echter aanzienlijk eenvoudiger en veel minder beperkend. Veel elektrische sfeerhaarden pluggen gewoon in een stopcontact - het wordt niet veel eenvoudiger dan dat! Andere sfeerhaarden en alle lineaire elektrische haarden voor wandmontage moeten worden aangesloten op 120V of 240V.

Zelfs als u een grotere muur creëert met een lineaire open haard aan de muur, is het vereiste werk gewoon niet te vergelijken met wat komt kijken bij de installatie van een open haard op hout of op aardgas.

Kamers waar voorheen geen houtkachel kon worden geplaatst (zoals een slaapkamer of kantoor aan huis), kunnen dat nu wel met een elektrische haard. Degenen in appartementen en appartementen kunnen ook genieten van de voordelen die open haarden bieden.

 

 1. Elektrische haarden nemen niet veel ruimte in beslag

Vergeleken met een houtgestookte open haard of kachel, creëert een elektrische haard een veel kleinere voetafdruk in uw kamer. Een opgehangen elektrische sfeerhaard steekt slechts 10 tot 20cm uit in een kamer. Als het in je muur is geplaatst, heeft het ook maar zo veel diepte nodig.

Het installatiegemak van elektrische sfeerhaarden geeft je ook veel meer flexibiliteit met betrekking tot waar het kan worden geplaatst. Bij houtgestookte haarden en haarden op aardgas is hun locatie gebonden aan de beperkte beschikbare ruimte om een ​​schoorsteen te installeren of waar de gasleidingen passen.

Onderbenutte hoeken in een kamer kunnen nuttiger worden door de toevoeging van een elektrische sfeerhaard. En een elektrische sfeerhaard die in uw entertainmenteenheid of boekenplank is gemonteerd, bespaart u ook ruimte.

 

 1. Een elektrische haard is veiliger

De potentiële veiligheidsrisico's van het verbranden van brandhout in uw huis zijn vanzelfsprekend. Eigenaren van houtgestookte haarden hebben ook te maken met de gevaren van rook- en asinhalatie, koolmonoxidevergiftiging en schoorsteenbranden. Alles wat aardgas gebruikt, brengt ook een inherent risico met zich mee. Elektrische sfeerhaarden zijn een veel veiligere optie en geven u meer controle over hoe uw haard werkt. U hoeft zich geen zorgen te maken over de schadelijke gassen en uit de hand lopende branden die mogelijk kunnen optreden bij conventionele haarden.

Veel modellen hebben een automatische uitschakelfunctie voor een hogere mate van veiligheid. En bij een elektrische sfeerhaard is er geen risico dat iemand zich verbrandt, omdat het glas aan de voorkant koel blijft als het aan staat. Dat is een bijzonder belangrijke veiligheidsvoorziening als je jonge kinderen of huisdieren hebt.

 

 1. Er zijn tal van aanpassingsopties

Zowel elektrische sfeerhaarden als elektrische haarden voor wandmontage bieden een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden om aan uw behoeften en ontwerpsmaak te voldoen.

Een elektrische sfeerhaard wordt geleverd met een reeks deur- en sierkits om uit te kiezen. Ze kunnen ook worden gecombineerd met een schoorsteenmantel die in verschillende afwerkingen verkrijgbaar is. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​elektrische sfeerhaard in een entertainmentunit onder je televisie te plaatsen. Een lineaire elektrische sfeerhaard voor wandmontage voegt een nog verfijndere sfeer toe aan uw huis. Ze bieden ook een aantal verschillende bedieningsfuncties en aangepaste opties.

Hier zijn enkele van de andere kenmerken die de meeste lineaire sfeerhaarden voor wandmontage en elektrische sfeerhaarden bevatten:

 

-afstandsbediening

-LED-display op het scherm om temperatuurinstellingen en functies te bekijken

-thermostaatgestuurde verwarming

-Ambi light

-authentiek ogende vlam om de illusie van echt vuur te creëren

-variabele kleurthema's

-convectie verwarming

-timer functie

-sfeer verlichting

 

 1. Elektrische sfeerhaarden verfraaien en vullen de inrichting van uw huis aan

Omdat elektrische sfeerhaarden en sfeerhaarden zoveel maatwerk mogelijk maken, zult u merken dat het nog eenvoudiger wordt om de inrichting van uw huis aan te vullen.

De ontwerpmogelijkheden zijn bijna onbeperkt en u zult de vrijheid waarderen die gepaard gaat met het afstemmen van uw elektrische sfeerhaard op de architecturale en ontwerpstijl van uw huis.

Een elektrische sfeerhaard in elke kamer creëert een dynamisch brandpunt dat de ruimte ongetwijfeld uitnodigender en comfortabeler maakt. En een manier om dat concept naar een hoger niveau te tillen, is door een muur met een open haard te creëren.

Een prachtige muur met open haard kan worden gecreëerd door een elektrische sfeerhaard aan de muur te plaatsen in uw gipsplaat of stijlvolle melaminepanelen. Onze Georganiseerde interieur heeft honderden melaminepanelen met verschillende stijlen, texturen en patronen om uit te kiezen.

 

 1. Een elektrische sfeerhaard is een kosteneffectieve verwarmingsoplossing

Door gebruik te maken van aanvullende verwarming (ook wel zoneverwarming genoemd), kun je de thermostaat verlagen en bepaalde delen van je huis die je vaker gaat gebruiken, verwarmen. Dat verlaagt uw energiekosten. U zult merken dat elektrische sfeerhaarden een geweldige aanvullende verwarmingsoplossing zijn. Als het huis kil aanvoelt en jij en het gezin een filmavond plannen in een woonkamer die is uitgerust met een elektrische open haard, laat dan de thermostaat van je huis staan. Immers, waarom het hele huis verwarmen als iedereen meerdere uren in één ruimte zit?

Zet de thermostaat van de sfeerhaard gewoon op een comfortabel niveau en geniet van je avond. Vuurgigant heeft elektrische sfeerhaarden en vuurhaarden die kamers tot 1.000 vierkante meter kunnen verwarmen.

Houtgestookte haarden en haarden op aardgas verliezen 50-70% van hun warmte, afhankelijk van verschillende factoren. Een elektrische sfeerhaard verspilt echter weinig van zijn energie. En met de verwarming aan, kosten elektrische sfeerhaarden slechts ongeveer 6tot 11 cent per uur om te gebruiken.

 

 1. (Vrijwel) geen onderhoud nodig

Het werk dat nodig is om een ​​houtkachel te bedienen en te onderhouden is aanzienlijk. U moet ervoor zorgen dat u brandhout koopt of zelf snijdt. Dan moet je het in een droge ruimte bewaren en het naar binnen sjouwen wanneer het nodig is.

En natuurlijk is er het rommelige opruimen van as en roet, evenals de eis om uw schoorsteen om de paar jaar te laten reinigen. Al deze extra kosten en onderhoudstijd moeten worden meegewogen in uw beslissing over het kopen van een haard.

Vergelijk dat allemaal met het vrijwel onderhoudsvrije karakter van een elektrische sfeerhaard. De enige reiniging die nodig is, is om het glas aan de voorkant af en toe schoon te vegen, net als elk ander oppervlak in uw huis.

Vervanging van een gloeilamp van een haard kan ook af en toe nodig zijn. Afgezien daarvan zou uw elektrische sfeerhaard geen ander onderhoud nodig hebben, omdat ze gebouwd zijn om betrouwbaar te zijn en lang mee te gaan.

 

 1. Elektrische sfeerhaarden zijn milieuvriendelijk

Houtgestookte haarden verbruiken kostbare natuurlijke hulpbronnen, zijn niet energiezuinig en vervuilen de lucht. Aardgas verbrandt weliswaar schoner, maar verbruikt ook natuurlijke hulpbronnen.

Elektrische verwarming daarentegen gebruikt slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit om te werken, heeft geen uitstoot en is zeer energiezuinig. Als het gaat om een ​​open haard in huis, kun je niet veel milieuvriendelijker worden dan dat.

 

 1. De vlammen zien er net echt uit

Een zorg bij het kopen van een elektrische sfeerhaard is dat de vlammen die ze produceren er niet echt uitzien. De technologie van elektrische sfeerhaarden heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd en de modellen van vandaag produceren nu verbazingwekkend realistische vlammen.

De gepatenteerde vlamtechnologie van Vuurgigant is de beste in de branche. Je zult nauwelijks het verschil kunnen onderscheiden tussen een echte vlam en de vlam die wordt geproduceerd door ons.

 

 1. Een elektrische sfeerhaard is handig

Het aansteken van een houtvuur is een heel proces dat soms kan resulteren in een met rook gevulde woning. En de temperatuur in huis op een comfortabel niveau houden met een houtvuur is een onnauwkeurige wetenschap.

Te koud? Gooi er nog een of twee houtblokken op en wacht tot het is opgewarmd. En als het te warm is, zet je waarschijnlijk gewoon een raam open om af te koelen totdat de temperatuur in de kamer daalt. Het is niet bepaald de handigste verwarmingsmethode.

Omgekeerd start een elektrische sfeerhaard of vuurhaard met een simpele druk op de knop en produceert een constante kamertemperatuur via de thermostaatregeling. De temperatuur wordt weergegeven op het zwevende LED-display van de haard.

De temperaturen zijn zelfs vanaf de bank te regelen met behulp van de handige multifunctionele afstandsbediening die bij de elektrische sfeerhaard wordt geleverd. Elektrische sfeerhaarden worden ook geleverd met functies zoals een automatische uitschakeltimer en een reeks kleurthema's die bij uw stemming passen.

 

 1. Een elektrische haard kunt u het hele jaar door gebruiken

Ook als het warmer wordt, heeft uw elektrische sfeerhaard een waardevolle functie. Om te genieten van de sfeerboost die een haard geeft zonder de warmteproductie, hoeft u alleen maar de warmtefunctie van uw elektrische haard uit te schakelen.

De vlammen blijven zichtbaar en u zult in de late lente of zomer dat gezellige, uitnodigende gevoel in uw kamer kunnen bereiken. En met de verwarming uit, kost een elektrische sfeerhaard u nauwelijks iets om te gebruiken.

 

Afhankelijk van uw model haard en hydrotarieven, is de maximale uitgave waar u naar moet kijken slechts 3 cent per uur met deze instelling.

 

 1. De beweeglijkheidsfactor

Als u besluit uw woning te verkopen, is een houtgestookte of aardgashaard moeilijk (zo niet onmogelijk) te verwijderen. En zelfs als je het mee kunt nemen, moet je opnieuw door de bovengenoemde installatiehoofdpijn in je nieuwe huis gaan.

Omdat elektrische sfeerhaarden en vuurhaarden zo eenvoudig te installeren zijn, zijn ze ook gemakkelijker te verplaatsen als dat nodig is. Of je nu naar een ander huis verhuist of de elektrische sfeerhaard of vuurhaard naar een andere kamer in je huis wilt verplaatsen, je hebt veel meer vrijheid om dit te doen.