WAAROM EEN THERMISCHE VERWARMING?

Infrarood verwarming

Waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor?

wij leggen het uit:

Om te beginnen moeten we weten wat een thermische straler is. Dit zijn verwarmingsapparatuur die aan de muur is bevestigd en werkt door verbinding te maken met het elektrische netwerk. Het belangrijkste voordeel komt naar voren bij het acclimatiseren van een kamer. En het is dat ze werken volgens het principe van thermische inertie. Ze kunnen veel langer warmte vasthouden dan andere conventionele verwarmingssystemen. Dus, verbruik 30% minder energie.

Een van de grootste angsten bij verwarming is de stijging van de elektriciteitsrekening. Met oude kachels wordt het gewenste resultaat niet goed behaald en moeten we aan het eind van de maand flink betalen. Dit maakt besparing op elektriciteit een van de vereisten bij het en andere van de belangrijkste kenmerken van thermische stralers is dat ze programmeerbaar zijn. Ze hebben een thermostaat die van tevoren kan worden geprogrammeerd, zodat deze begint te werken op het moment dat we willen. Daarnaast kun je ook het vermogen aanpassen waarop we willen dat het werkt. Dit alles zorgt ervoor dat we, wanneer we thuiskomen na een dag hard werken, een huis kunnen betreden met de ideale temperatuur zonder dat de verwarming de hele dag actief hoeft te zijn.

Het is een milieuvriendelijk verwarmingssysteem. Door geen brandstof te hebben het veroorzaakt geen uitstoot van broeikasgassen. Wat betreft onderhoud, het vereist geen periodieke beoordelingen in tegenstelling tot andere kachels.

Soorten interne weerstand

Thermische stralers werken door middel van een interne weerstand die opwarmt en warmte afgeeft. Er zijn drie soorten interne weerstanden:

 

  • Aluminium warmteafgevers

Het belangrijkste kenmerk van dit type emitter is dat het binnenlichaam warmte vasthoudt en is gemaakt van aluminium. Het ontwerp is voorbereid om warmte door geleiding over te brengen. Ze hebben het voordeel dat ze erg snel opwarmen. Ze hebben echter het grote nadeel dat de warmte niet lang meegaat. Het langste dat het kan duren, is ongeveer 5 uur.

 

  • Emitters van thermische vloeistoffen

Deze worden gekenmerkt door een weerstand die een vloeistof is die van binnen is gehuisvest en die in staat is om warmte vast te houden. Deze warmte circuleert in het apparaat dankzij de vloeibare aard van de weerstand. Het is in staat om zichzelf veel regelmatiger door de kamer te verdrijven.

In vergelijking met het vorige model duurt het veel langer om op te warmen, maar ze houden de warmte ongeveer 8 uur vast.

 

  • Keramische thermische stralers

Dit zijn verreweg de meest efficiënte thermische stralers die we op de markt kunnen vinden. De interne weerstand is gemaakt van een stevig keramisch materiaal. Gooi weg een hoge geleidbaarheid en een zeer hoge thermische inertie. Ze zijn ongetwijfeld de beste thermische emitteroptie als we langer dan acht uur thuis blijven. Het nadeel dat we kunnen noemen is dat ze erg traag zijn om de maximale temperatuur te bereiken, maar dit wordt gecompenseerd door de hoge thermische traagheid die ze vertonen.